Crawford Ruotsiin ja pohjoismaihin

Crawford autotallinovet perustettiin USA:ssa 20-luvulla. Ruotsiin ja koko Eurooppaan sen valmistamat ovet toi ruotsalainen insinööri Fred Bengtsson. Hän matkusti vuonna 1956 USA:han etsimään amerikkalaisia tuotteita myydäkseen niitä Ruotsissa. Häntä kiinnostivat erityisesti autotallinovet, varsinkin lamellinosto-ovet. Hän löysi etsimänsä Crawford Door Co. -yhtiöstä Detroitista ja palasi Ruotsiin mukanaan Crawford-tuotteiden edustusoikeus koko Euroopassa.

Ovivalmistus Atlantin tällä puolella alkoi Göteborgissa 60-luvun alussa, jolloin tuonti USA:sta lopetettiin. Suomessa ovimyynti aloitettiin v. 1961.

Noista ajoista lähtien Crawford-ovet ovat vakuuttaneet turvallisuutensa, joustavuutensa ja designinsä ansiosta. Crawford on tunnettu myös innovaatioistaan, sillä Crawford on monessakin suhteessa ovivalmistaja, joka vie kehitystyöllään koko alaa eteenpäin. Tästä hyötyvät kaikkialla maailmassa olevat asiakkaamme, jotka avaavat ja sulkevat Crawford-ovensa päivittäin ongelmitta. Toivottavasti he aina toisinaan huomaavat tehneensä järkevän ratkaisun.

Vuodesta 2011 olemme osa Assa-Abloy -konsernia. Yksityisautotallinovipuolen virallinen nimi on lokakuusta 2011 lähtien Crawford Entrematic.